Ochtend in San Francisco

Het ochtendlicht begon langzaam door te komen toen Mick naar huis strompelde. San Francisco mocht dan wel zijn favoriete stad zijn, maar na een nacht in de kroeg was zijn wandeling huiswaarts een mateloze kwelling en haatte hij het. Terwijl zijn benen slap aanvoelden door de whisky die hij in grote hoeveelheid gedronken had, trotseerde hij de zoveelste heuvel die voor hem lag.

 

In deze staat van dronkenschap waren de heuvels, die zo kenmerkend waren voor de stad, niet louter hellingen, maar betegelde bergen die tot aan de hemel leken te reiken. Het te voet afleggen van slechts een aantal blocks was overdag voor gezondheidsfreaks in opperste conditie al een uitdaging. 

 

Nu begaf Mick zich op eenzelfde parcours, terwijl hij een walm van whisky uitademde en zijn T-shirt naar Marlboro rook. Een enkele koffietent en tweedehands boekenwinkeltje openden hun deuren, en vrouwen in strakke yogabroeken tippelden naar hun ochtendklas.